Kockenest

 

Fijn dat u een kijkje komt nemen op onze website. Hier vindt u alle informatie over onze school, nieuwtjes, agenda, projecten en achtergrondinformatie. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij onze teamleden. Loopt u gerust eens de school binnen. U kunt ook een schoolgids ophalen waarin alles wat u hier op de site leest uitgebreider besproken wordt. De schoolgids is ook te downloaden als PDF-bestand.

 

't Kockenest is een van de drie scholen in Kockengen, gemeente Stichtse Vecht. Het is een school voor alle gezindten, dat wil zeggen dat alle levensovertuigingen op onze school gelijkwaardig zijn. 

 

In het onderwijs streven wij de volgende doelen na:

  • het zich zo menselijk mogelijk kunnen ontwikkelen van kinderen tot kritisch denkende en zelfstandige personen met verantwoordelijkheidsgevoel en opofferingsgezindheid. 

  • het ontdekken van de mogelijkheden van kinderen om in de samenleving zo zinvol mogelijk bezig te zijn: de ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en houding. 

't Kockenest is in 1975 opgericht door een aantal enthousiaste ouders, die zich tot het Jenaplanonderwijs voelden aangetrokken. Op onze school zitten gemiddeld 90 leerlingen verdeeld over vier "bouwen". Bij voorkeur werken wij in kleine groepen. Instructies worden gegeven in groepjes van 10 a 12 leerlingen en individueel. De gemiddelde groepsgrootte trachten wij op ongeveer 25 leerlingen te houden. 

 

schoolgebouw