't Bontenest

't Bontenest | Maarssenbroek

 

Welkom op onze website! Hier vindt u informatie over onze school, onze onderwijsvorm, onze ideeën en waarden en maakt u kennis met het team en onze kinderen. 

 

’t Bontenest is een kleinschalige, veilige Jenaplanbasisschool met een compleet aanbod. We dagen kinderen uit het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Elk kind en elk talent wordt gezien! 

 

 >>  download hier onze folder

 

’t Bontenest is een bijzonder neutrale Jenaplan basisschool met 150 leerlingen, die voor het eerst zijn deuren opende op 9 januari 2012. U vindt onze school in de kleinschalige, ruim opgezette en kindvriendelijke woonwijk Spechtenkamp met veel voorzieningen in de nabije omgeving. Wij zijn een school voor alle gezindten, dat wil zeggen dat alle levensovertuigingen op onze school gelijkwaardig zijn. 

 

Wij bieden meer dan een goede basis
Jenaplan is een unieke onderwijsvorm. De basisvakken taal, rekenen, schrijven en lezen zijn  heel belangrijk op onze school. Maar wij bieden meer dan een goede basis: Onze kinderen leren belangrijke vaardigheden als ondernemen, plannen, samenwerken, creëren, presenteren, reflecteren en verantwoorden. De kinderen krijgen hierbij een belangrijke rol in het gehele proces. Zij zijn van idee tot en met uitvoering betrokken en leren op deze manier dat niet alleen het resultaat telt.

 

Compleet aanbod
Ons aanbod is heel compleet. Zo werken wij met een vast, gemotiveerd team, eigen intern begeleiders en bieden wij veel binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ouders nemen bij ons een belangrijke plaats in. De actieve rol van vele betrokken ouders zorgt voor meer mogelijkheden en extra's op onze school. 

 

Jenaplan onderwijs
Als ambitieuze jenaplanschool stellen wij hoge eisen aan kwalitatief goed jenaplanonderwijs. Het Jenaplanonderwijs vormt het uitgangspunt van ons dagelijks handelen en geeft richting aan de verdere ontwikkeling van de school. >>  lees meer over Jenaplanonderwijs

 

Ons gebouw

foto pand3Onze school valt op door zijn mooie ronde vorm! De school is gebouwd als Jenaplanschool waarbij de kring, een cirkel, een belangrijk gegeven is. Veel onderwijssituaties beginnen en eindigen in de kring. In de kring hoort iedereen er bij en kan iedereen elkaar zien. U ziet de kring ook terug in ons logo.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten van onze school? In onze schoolgids vindt u uitgebreide informatie, of lees meer op onze site bij 'nieuwe ouders'. Ook kunt u onze folder downloaden. Onder 'nieuws' en 'groepen' vindt u regelmatig actualiteiten. Loop gerust eens bij ons binnen om onze gezellige sfeer te komen proeven! 

 

't Bontenest is ook te vinden op: 

 

Facebook2 twitter